Nagyi mesél

Címkék: nagyi házimunka mosás mesél fehérítés

2011.08.01. 23:04

Egyre kevésbé divat az időseket meghallgatni, tőlük tanácsot kérni. Pedig érdemes rászánni az időt, leülni és beszélgetni velük. Bölcs dolgokat mondhatnak, és praktikusakat is.

Szerencsés vagyok, mert él még egy nagyszülőm. Neki rengeteget köszönhetek, nagyon sokat segített az elmúlt években. Sok olyan tanácsot kaptam tőle, ami hasznosnak bizonyult, és máshol nem találkoztam vele. Ezeket továbbadom, hasznosítsátok ti is!

Nagyi mesél

"Amikor a gyerekeim óvodások lettek, ők voltak a ház kis kedvencei. Nem csak mert aranyosak voltak, hanem mert mindig tiszta fehérben jártak óvodába. Legalábbis odafelé :) Nem véletlenül: a fehér ruhát a legkönnyebb tisztán tartani. (ennél a pontnál igen nagy szemeket mereszthettem, mert nevetett, és csak utána folytatta) A színes ruhából nehéz kiszedni a foltot úgy, hogy megmaradjon a színük. A fehérek mellé viszont egyszerűen minden mosásba öntöttem egy kis hypót, és hótiszták lettek."

Ma már persze nem kell hypó, lehet kapni fehérítőket, amik kevésbé roncsolják az anyagot. A rendszeres fehérítős előmosással végzett mosás valóban gyönyörű tisztán tartja a ruhákat. No és persze nincs gondja az ún. "makacs foltokkal" sem, amikkel még sok mai mosópor sem tud maradéktalanul megbirkózni.

Természetesen nem csak a nagymamámtól hallottam ilyen és hasonló megszívlelendő dolgokat. Ám az egyszerűség kedvéért a szomszéd nénitől vagy a régi főbérlőmtől hallottakat is ugyanígy a Nagyi mesél blokkban fogjátok találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolasitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr123118530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása