Ez a legjobb, nem rontja az életszínvonalunkat, mégis pénzt hoz a konyhára. Rengeteg kisebb-nagyobb pénznyelő van nap mint nap körülöttünk, amik ellen védekezni kell: felismerni és kiiktatni őket.

  1. A bankszámlá(i)nk. Magyarországon több tucat bank több mint száz konstrukciója közül választhatunk, melyek ráadásul folyamatosan változnak. Érdemes legalább egy évben egyszer végigböngészni őket, egy kedvezőbb számlával ezreket takaríthatunk meg.
  2. A látványpékségek. Ha az ember "csak beugrik egy croissantért", jó eséllyel egy otthon elfogyasztott reggeli árának a 3-5-szörösét költi el, ha csak egy százast naponta, egy hónap alatt az akkor is 2 ezer.
  3. A kávéautomata. Csak 60-80-100 Ft, de az egy hónapban mennyi is?
  4. A fűtés. (Nyáron pedig a hűtés :) ) Szellőztetéskor elég egy öt perces kereszthuzat, így nem hűlnek ki a falak.
  5. A takarítás. Bőven elég a porszívót csak a heti nagytakarításhoz elővenni. A napi szintentartáshoz elég egy seprű (padlószőnyegeseknek szőnyegseprű).

Biztosan van még egy csomó hasonló terület, érdemes végiggondolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolasitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr793373768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása