Vendégváró hagyma

Címkék: tipp étel olcsó recept

2011.08.10. 12:09

Jó dolog a hagyma: az egyik legolcsóbb zöldség, nagyon sokoldalú, ráadásul jól meg lehet lepni vele a vendégségbe érkező rokonokat, barátokat.

A hagymát félcentis karikákra vágjuk, majd szétszedjük. Általában két réteget szoktam egyben hagyni, így szebben megmarad az alakjuk. Ezután csak panírozni kell és rántani. Itt lehet variálni: kaphat hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa borítást, de sűrű palacsintatésztába mártva is nagyon finom. Ha a palacsintatésztát sörrel készítjük, rántott hagymakarikát kapunk Orly módra elkészítve. A panírt - bármelyiket - belekevert magokkal, fűszerekkel különlegessé tehetjük: szezámmag, apróra tört dió, mogyoró, tökmag, mandula, bazsalikom, petrezselyem, bármi megfelel, ami éppen van otthon.

Ha nem vagyunk túl gyakorlottak, akkor először néhány alkalommal csak úgy magunknak készítsük el ezt a finomságot, ahhoz ugyanis, hogy szépen megmaradjanak a karikák, kell némi gyakorlat. De megéri a kísérletezést, végül isteni, különleges nassolnivalót kapunk, ráadásul hihetetlenül olcsón.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolasitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr933139654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása