Jó dolog a hagyma: az egyik legolcsóbb zöldség, nagyon sokoldalú, ráadásul jól meg lehet lepni vele a vendégségbe érkező rokonokat, barátokat.
A hagymát félcentis karikákra vágjuk, majd szétszedjük. Általában két réteget szoktam egyben hagyni, így szebben megmarad az alakjuk. Ezután csak panírozni kell és rántani. Itt lehet variálni: kaphat hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa borítást, de sűrű palacsintatésztába mártva is nagyon finom. Ha a palacsintatésztát sörrel készítjük, rántott hagymakarikát kapunk Orly módra elkészítve. A panírt - bármelyiket - belekevert magokkal, fűszerekkel különlegessé tehetjük: szezámmag, apróra tört dió, mogyoró, tökmag, mandula, bazsalikom, petrezselyem, bármi megfelel, ami éppen van otthon.
Ha nem vagyunk túl gyakorlottak, akkor először néhány alkalommal csak úgy magunknak készítsük el ezt a finomságot, ahhoz ugyanis, hogy szépen megmaradjanak a karikák, kell némi gyakorlat. De megéri a kísérletezést, végül isteni, különleges nassolnivalót kapunk, ráadásul hihetetlenül olcsón.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.