Az ételek sava-borsa

Címkék: tipp főzés

2011.10.30. 21:20

Valamikor régen egy átlagos háztartásban is fűszerek sokasága állt rendelkezésre. Az utóbbi évtizedekben ez sajnos elszegényedett, így ma egy háztartás fűszerkészlete a só-bors-pirospaprika "szentháromságon" alapul, kiegészítve az univerzális vegetával. Sokaknál alig tízféle fűszer rejtőzik a szekrényben. Könnyű belátni, hogy ennyiféle ízzel nehéz igazán változatosan főzni.

Fedezzük hát fel a rég elfeledett fűszernövényeket! Sok közülük egész könnyen elérhető, és nem is drága. Ízesítsünk gyömbérrel, kurkumával, kardamonnal, rukkolával, juharsziruppal, édesköménnyel, ginzenggel, lestyánnal, csomborral!

Miért jó ez?

Különféle fűszerezéssel egy ételt is sokféleképpen tálalhatunk. Egy egyszerű sültkrumpli is egész más ízű gazdagon fűszerezve, különleges mártással (a mártásokról később még írok, rengeteg elfeledett lehetőségünk van ezen a téren is), mint sóval, ketchuppal. Egy különleges étel pedig különleges, luxus élménnyel ajándékoz meg - erre pedig mindnyájunknak szüksége van :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolasitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr73341140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása