A karácsony a legjobb ünnep, idén különösen várom, mert Diogenész - ha minden igaz - nem dolgozik (tavaly végigdolgozta, sőt a szilvesztert is, senkinek nem kívánom azt az érzést).

Alig több, mint egy hónap van már csak, jövő héten meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. A koszorú szerepe hatalmas, ha jól sikerül elkészítenünk, önmagában karácsonyi hangulatot teremt, és nem kell bajlódnunk a további dekorációval.

Nálunk hagyományos koszorú nem lesz, alternatív megoldások között vacillálok. Az eddigi favorit a gyertya befőttesüvegekben, mivel befőttesüvegünk rengeteg van. De használaton kívüli pohárból is elkészíthető ez a fajta "adventi koszorú". Az üveget dekorálhatjuk bármivel, akkor vagyunk takarékosak, ha az otthon, illetve a környezetben található anyagokat használjuk fel. Hobbiboltba senki ne rohanjon narancskarikáért.

karácsonyi gyertya, mécses befőttesüvegbengyertya, mécses befőttesüvegben karácsonyi gyertya vázában

 

 

 

 

 

 

Ha van egy nagy vázánk, akkor a harmadik megoldás is érdekes lehet (természetesen megfelelő számú gyertyával). Főleg minimál stílusú lakásban mutatna jól, a gyertyákat egyszerűen homokba szúrták, a dekoráció néhány fehér kagyló.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolasitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr563389371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása