Nyaralunk!

Címkék: tipp koncert program nyaralás olcsó

2011.08.07. 14:49

 Okos módon sikerült a blog indítását pont a nyaralásom előttre időzíteni.. persze azt gondoltam, hogy mivel amúgy is itthon vagyok, ráérek majd írni.

Az idei keretbe ugyanis nem fért bele egy olyan nyaralás, ami többórás utazással indul, szállodában alszunk, étteremben eszünk és hasonlók. Ez azonban nem is elengedhetetlen ahhoz, hogy az ember jól érezze magát, kipihenjen és feltöltődjön. Íme tehát egy otthoni barátnős nyaralás receptje:

  • Csak az legyen a házban/lakásban, aki nyaral. Esetemben például Diogenész elutazott a szüleihez, Nati barátnőm pedig hozzám. Így olyan, mintha kivettünk volna egy apartmant.
  • Előre csináljuk meg a házimunkát. Nyaraláskor az ember tiszta helyre érkezik, és nem takarít közben. Nem is mos - kivéve persze hosszú nyaralások esetén.
  • Előre szerezzük be az ételek alapanyagát, ha van otthon mikró, akkor meg is főzhetünk, amit elég aztán csak melegíteni. Az asztalt terítsük meg szépen, mint egy étteremben: fehér abrosz, szalvéta, kenyér kikészítve egy kis kosárban, stb.
  • Szervezzünk nyaralós programokat. Ez lehet városnéző séta, egy közeli fesztivál meglátogatása, strandolás, de akár egy számunkra ismeretlen pubot is felkereshetünk. Ennek olcsóbb alternatívája előre beszerezni innivalót és otthon zenét kapcsolni, hangulatvilágítást csinálni és beszélgetni. Ha van kertünk, akkor még egyszerűbb. Nem nyaralós barátokat áthívni ér!
  • Tudatosan zárjuk ki az agyunkból azt, hogy valójában mi most otthon vagyunk. Valahogy úgy, mint a kisgyerekek, akik persze tudják, hogy valójában két székre terítettek egy lepedőt, de az nekik mégis egy királyi vár :)
  • Érezzük jól magunkat!

A lényeg az, hogy szakadjunk ki a napi rutinból, csináljunk mást, mint amit hétköznap szoktunk. Az otthoni nyaralás erre a legkézenfekvőbb megoldás, ráadásul teljesen ingyenes. Na jó, ha városnézés közben vesz az ember egy jégkrémet vagy beül valahová egy sörre, annak van költsége, de eltörpül egy utazós nyaralásé mellett.

Egyébként ma este koncertre megyünk: Nyáresti koncertek a Szent István parkban - A Szahara kapujában: Marokkói népzene a Chalaban együttessel. A Szent István park a 13. kerületben van, a Jászai Mari tértől kifelé sétálva 10-15 perc, a belépés pedig ingyenes. Jónak ígérkezik a koncert, érdemes utánanézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolasitippek.blog.hu/api/trackback/id/tr693131679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása